LASTEAIAÕPETAJA KATARIINA ROOSMA

19 Oct, 2022
kerti.pellmas@avw.ee 0

LASTEAIAÕPETAJA KATARIINA ROOSMA

KATARIINA ROOSMA
Aruküla waldorflasteaias 2019. aasta sügisest
🔸Milline laps Sina lasteaias olid?🔸
Eks ma vist olin see “ideaalne laps”, kes lihtsalt oli ja kellega pealtnäha kunagi mingeid probleeme ei olnud. Hästi vaikne ja tagasihoidlik, suurim temp, mille julgesin korda saata, oli sõbrannadega diivani taga nätsu söömine. Aga tegelikult oli lasteaias käimine mulle väga vastumeelne ja hommikud pidevalt nutused. Terve päev oli hirm, et äkki mind unustatakse lasteaeda ja seda hirmu just ei leevendanud see, kui üks kord jäingi viimaseks ja kasvataja pidi issile helistama. Aga kui mu negatiivset lasteaiakogemust positiivsest küljest vaadata, siis otsustasin 4-aastaselt, et minust saab lasteaiaõpetaja just sellepärast, et siis saan ise midagi teha, et lastele meeldiks lasteaias käia.
🔸Mis toob Sulle naeratuse näole?🔸
Oi, neid asju on palju! See küsimus näiteks! Ja see, kui keegi naeratab! Päike, lapsed, ilusad kohtumised ja suured taipamised ka!
🔸Mida Sa vabal ajal teed?🔸
Praegu on juba mõnda aega peamiselt nii, et kui on tööst vaba aeg, siis õpin ja kui parasjagu ei õpi, siis olen tööl. Aga vahel peab päris vaba aega ka võtma ja kui see õnnestub, siis loen, kirjutan luulet, kuulan podcaste, käin teatris, reisimist armastan ka väga. Aga kõige rohkem laevad patareisid ikka mõnusad olemised armsate inimeste seltsis.
🔸Miks Sa seda tööd teed?🔸
Sest mulle lihtsalt tohutult meeldivad lapsed! Nad on nii targad, siirad ja ausad ja neilt on nii palju õppida. Kui mul on võimalik iga päev nendega koos kasvada ja seeläbi maailma paremaks muuta, siis ma kasutan seda võimalust suure rõõmu ja tänutundega. Usun, et inimene peab tegema seda, mis talle meeldib, sest ainult siis saab ta seda hästi teha. Kui teed midagi rõõmuga, siis on energiat sellesse päriselt panustada ja lastesse panustades saad neilt tohutult palju tagasi! Ma ikka vahel mõtlen, et kes keda siis ikkagi kasvatab? Lõpuks jõuan alati järeldusele, et pigem nemad mind ja olen selle eest neile iga päev hästi tänulik!
🔸Miks Sa valisid õpetada just siin lasteaias?🔸
See on mitmete veidrate juhuste ilus tagajärg, kus mul ei olegi tulnud mingeid suuri valikuid langetada. Kõik lihtsalt juhtus parimal võimalikul viisil. Aga ma olen endiselt siin, sest tunnen, et see on koht, kus saan lastele olemas olla ja neid toetada sellisel viisil nagu seda teha soovin. Ma saan olla mina ise ja teha asju, mis on kooskõlas minu väärtushinnangutega.